Beauty & Wellness by Nikita
/

Uw schoonheidsspecialiste op de Bergse Plaat - Bergen op Zoom

 

Lees hier de nieuwste blog's van Beauty & Wellness by Nikita

Mijn eigen salon…

Waarom ben ik eigenlijk mijn eigen salon begonnen? En hoe is mijn passie voor uiterlijke verzorging ontstaan? Hoe is mijn gedachte over deze branche veranderd tijdens mijn opleiding? In dit artikel vertel ik je er meer over!


Waarom koos ik voor de opleiding schoonheidsspecialiste?

Ik zal je heel eerlijk vertellen dat toen ik voor het eerst bij deze opleiding ging kijken, ik zat toen in de derde klas van de middelbare school, ik het helemaal niks vond! Ik wilde visagist worden, daar had ik het al sinds de basisschool voer. En nagels lakken, dat vond ik leuk, niet die “vieze pukkels” uitknijpen! Nee dit is niks voor mij! En ik was er van overtuigd dat ik de kappersopleiding ging doen. 

Na veel nadenken heb ik me bij beide opleidingen ingeschreven zodat ik altijd nog zou kunnen veranderen. Ik ben later nog eens terug gegaan naar de school waar ik naar toe wilde gaan en ben uiteindelijk toch voor de opleiding schoonheidsspecialiste gegaan. En wat ben ik daar blij mee! Die ‘“vieze pukkels” zijn nu mijn beste vrienden!


Mijn ontwikkelingen tijdens mijn opleiding

Vanaf het moment dat je deze opleiding begint ontwikkel je spontaan een zonneallergie, wenkbrauw fetisj, en smetvrees. Je gaat overal op letten en over nadenken, ook over dingen waar je beter niet over na kunt denken… Maar goed, dat hoort er bij. Wat ik bij mezelf heel goed merkte was dat ik naar werkelijk ie-de-reen zijn wenkbrauwen keek. Of het nou mensen waren die mij voorbij liepen, of personen op tv, ik bekeek ze allemaal. En als ik eerlijk moet zijn, doe ik dat nog steeds! Het is dan ook het gene wat je gezicht maakt. Stom eigenlijk dat ik voordat ik deze opleiding begon mijn eigen wenkbrauwen niet eens epileerde, en moet je me nu eens zien!

Hoe zit het dan met die zonneallergie? Natuurlijk kun je nadat je deze opleiding hebt gevolgd wel gewoon de zon in zonder dat je ’s avonds onder de uitslag staat. (tenzij je altijd al zonneallergie had natuurlijk). Je gaat er alleen wel anders mee om. Ook niet verkeerd, je wordt namelijk een stuk verantwoorder. Je ziet eerder de gevaren in van o.a. het verbranden en langdurig gebruik maken van de zonnebank. Gelukkig maar, want zo kun je je klanten goed adviseren over verantwoord zonnen. En die smetvrees? Geloof me, sommige dingen wil je gewoon niet weten… Wat er bijvoorbeeld in ons dagelijks eten zit wat veel van ons niet weten. Of wanneer we denken “ach ik koop wel een goedkope creme bij de drogist, die zal wel net zo goed zijn” no way. Je weet vaak niet wat er voor toevoegingen in zitten. Daarom is het belangrijk om je door een professioneel iemand te laten adviseren over wat de beste producten zijn bij jouw huidtype.


Waarom ben ik mijn eigen salon begonnen?

Ik wist het zeker. Na het behalen van mijn niveau 3 opleiding tot schoonheidsspecialiste ben ik verder gegaan naar de niveau 4 allround opleiding om mezelf te verdiepen in de kennis en mijn specialisaties te halen. In de derde periode van dit schooljaar (bestaande uit 4 periodes) ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik wilde hoe dan ook verder als schoonheidsspecialiste, en dit wilde ik het liefst als zzp’er. 

Ik heb mijn ouders lief aangekeken of ik van een kamer bij ons in huis mijn salon mocht maken. En ja hoor, bingo, de verbouwing kon beginnen! En tot op de dag van vandaag ben ik ontzettend trots op dat resultaat. Mijn eigen bedrijf. Mijn eigen schoonheidssalon. Waar ik bijna dagelijks met alle plezier mijn klanten ontvang. Ik kijk er naar uit om ook jou een keer te mogen behandelen!


Liefs, byNikitaVan Schoonheidssalon Nikita naar Beauty & Wellness by Nikita


  

Op 6 maart 2015 ben ik begonnen als Schoonheidssalon Nikita. Deze naam heb ik gekozen omdat ik een duidelijke naam wilde. Niks is makkelijker dan je eigen naam te gebruiken in je bedrijfsnaam als het om mijn type branche gaat. Gewoon Schoonheidssalon Nikita, en niks meer. Een allround schoonheidssalon waar dagelijks gewerkt wordt aan het verzorgen en verbeteren van uw huid. Een salon waar u voor verschillende behandelingen terecht kunt. Waar u terecht kunt om lekker te ontspannen, een momentje voor u zelf te hebben, of om nog even alles bij te werken voordat je op vakantie gaat, een feestje hebt enz. Maar er is meer! Schoonheidssalon Nikita is niet alleen een schoonheidssalon waar u terecht kunt voor gezichtsbehandelingen, u kunt hier ook lekker komen genieten van een heerlijke lichaamsmassage, hotstonemassage en een complete lichaamsbehandeling waarbij we de aandacht eens lekker op het ontspannen van het lichaam richten in plaats van altijd maar op het gezicht. Je lichaamshuid is nou eenmaal je grootste orgaan en ook die heeft verzorging nodig! Nu we het toch over vakantie en feestjes hebben… Dan willen we natuurlijk ook onze nagels laten verzorgen! Ook daar voor ben je bij Beauty & Wellness by Nikita aan het juiste adress. Een compleet overzicht van de behandelingen die hier worden aangeboden vindt u op de website onder “behandelingen”. Kortom, een allround schoonheidssalon waar u voor de complete verzorging terecht kunt. Beauty & Wellness by Nikita, meer dan alleen een schoonheidssalon.


Waarom van Halsteren naar Bergen op Zoom?

Vanaf het moment dat ik de opleiding schoonheidsspecialiste ben gaan volgen kreeg ik van mijn ouders de mogelijkheid om mijn salon thuis op te starten. In de eerste jaren van mijn opleiding heb ik een behandelstoel op zolder gehad. Hier gaf ik voornamelijk behandelingen aan bekende. Eigenlijk meer om te oefenen voor school. Al snel wist ik dat dit mijn grote passie zou zijn. In het laatste jaar van mijn opleiding hebben wij thuis verbouwd om een mooie ruimte te kunnen creëren om mijn klanten te ontvangen. Vanaf dat moment ben ik officieel gestart met Schoonheidssalon Nikita. Na 4 jaar met veel plezier thuis bij mijn ouders te hebben gewerkt kwam het moment dat ik zelf een huis kocht. Weliswaar in Bergen op Zoom. U voelt hem al aan komen, de salon moest mee verhuizen! Door deze grote verandering in mijn leven is de salon per juni 2019 verhuisd naar Bergen op Zoom. Alle vaste klanten die met mij mee verhuisd zijn ben ik ontzettend dankbaar! Zonder jullie zou ik mijn passie niet kunnen uitoefenen! Ook mijn ouders, die mij 4 jaar lang de mogelijkheid hebben gegeven om op te kunnen bouwen wat ik nu mijn eigen salon kan noemen, ben ik uiteraard ontzettend dankbaar!

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak en kom langs!